Belépés közjegyzőknek

MOKK ösztöndíj joghallgatók részére


Az idei évben is kiírásra került a Magyar Országos Közjegyző Kamara által alapított ösztöndíj, amelyre bármelyik magyarországi székhelyű egyetem állam- és jogtudományi karának jogász szakos, nappali tagozatos egyetemi hallgatója pályázatot nyújthat be.

Az ösztöndíjban tanévenként öt hallgató részesülhet pályázat alapján. Az ösztöndíjat egy tanévre lehet elnyerni.

Az ösztöndíj összege félévenként nettó 150 ezer forint, mely a félév 5 hónapjára havonta egyenlő részletekben kerül folyósításra.

A pályázat elbírálását a MOKKK Oktatási Bizottságának javaslatának figyelembevételével a MOKK Elnöksége végzi, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara által adományozható ösztöndíjról szóló 6/2021. (VI. 7.) MOKK szabályzatban foglaltak szerint. A pályázati feltételeket is tartalmazó szabályzat a MOKK honlapján, a "Hasznos információk" - "Szabályzatok (iránymutatások" és elnöki utasítások" alatt érhető el.

Pályázni egy űrlap megfelelő kitöltésével lehet, amely szintén a MOKK honlapján, a "Kérelmek, űrlapok" - "Papíralapú kérelmek, űrlapok" menüpont alatt érhető el. A pályázathoz mellékelni kell a Tanulmányi Osztály által kiállított hallgatói jogviszony igazolást, a Tanulmányi Osztály által kiállított kreditigazolást, továbbá az érintett két félév tanulmányi átlagára vonatkozó igazolást, vagy a leckekönyv személyi részének és az érintett két félévre vonatkozó eredmények egyszerű másolatát, továbbá a pályázatban foglaltakat igazoló okiratokat.

A pályázatot a 2021/2022-es tanévre vonatkozóan 2021. augusztus 31. napjáig lehet benyújtani.